Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Не знам с колко водя, а и не ме интересува

Фетел: Не знам с колко водя, а и не ме интересува

88
0
Себастиан Фетел

Себастиан Фетел не знае с колко точки води пред съперниците си във временното генерално класиране на Формула 1 за 2011 г., обясни самият той днес на пистата Силвърстоун. След като закъсня порядъчно за брифинга си с медиите, световният шампион невъзмутимо заяви, че за него е все едно дали е напред с 1 или 100 точки.

Въобще не ми пука каква е разликата. Какво бих научил, какво бих разбрал, ако я знаех? Тя всъщност няма кой знае какво значение, както и размерът й. Само се върнете към миналата година и ще видите колко бързо се променят нещата. Да, знаех каква е разликата през 2010 г. далеч по-добре, защото аз преследвах тези напред. Но по принцип чуя ли думата точки, пропускам въпроса – разясни позицията си немският пилот на Ред Бул.

Фетел смята, че на този етап от шампионата е безсмислено да разсъждава колко точки е спечелил, защото остават още повече за разпределение.

Иначе надпреварите са интересни и не се решават след първата обиколка или първия завой – продължи той. – Има сериозно напрежение и много действие. Да, някои стартове са по-интересни от други, но във футбола е същото. Понякога два големи отбора правят равен и хората скучаят, друг път изиграват невероятен мач. При нас е същото, но подходът ни е да се съсредоточаваме върху състезанията едно по едно, да правим стъпка по стъпка.

Себастиан допълни, че не смята съотборника си Марк Уебър за по-голяма заплаха на Силвърстоун, отколкото на други писти.

Марк и досега имаше шанс, както и всички останали. И двамата харесваме пистата, макар че е малко странно в началото с всички промени, но иначе е чудесно. А и самият кръг е много специален за нас, защото е домашната ни надпревара – добави Фетел.