В навечерието на британската Гран При таза неделя супер звездата на англичаните във Формула 1 Люис Хамилтън е в центъра на вниманието за медиите.

В най-тиражният вестник "Сън" той отново е критикуван, този път от пилота на Ред Бул Марк Уебър за агресивното си каране в предишните състезания в Монако и Канада (където се удари с австралиецa), но е дал и най-острите отговори на някои често задавани въпроси през последните седмици.

"Онова, което хората говорят, не ме засяга", заявява 26-годишният шампион пред "Сън".

"Ако Сена бе наоколо и бе казал подобно нещо, щях да съм дълбоко наранен, защото онова, което той би направил или би казал, би имало значение за мен. Хората забравят хубавите неща, които си направил. Забравят онова, което беше през 2007 година", добави Хамилтън.

Люис коментира пред "Би Би Си" и съветите на Найджъл Менсъл и Жак Вилньов да не напуска Макларън и да не преминава в Ред Бул, където мнозина вече го виждат като съотборник на Себастиан Фетел, с думите, че изобщо не е мислил за подобно нещо. Договорът му с Макларън изтича едва в края на следващия сезон.

БЛИЦ припомня, че великият Сена загина през 1994 година, когато на състезанието в Сан Марино изведнъж неговият болид FW16B получава повреда, не променя посоката си на движение на влизане в завоя "Тамбурело" и се удря в бетонната стена край него. Аертон получава сериозна мозъчна травма, изпада в кома, а няколко часа по-късно умира.