Ник Хайдфелд бе потвърден от Рено за заместник на Роберт Кубица, който се възстановява от сериозна катастрофа на рали.

Твърде е възможно германецът да се състезава на мястото на поляка по време на целия сезон, като още в края на тази седмица ще направи нови тестове с колата в Барселона.

Преди няколко дни той впечатли на Херес и това накара шефовете да му гласуват доверие. Хайдфелд ще бъде партньор на Витали Петров.

“Бих искал да се върна във Формула 1 при други обстоятелства, но съм горд, че получих този шанс. Всичко стана много бързо, но съм впечатлен от всичко, което видях в отбора и мога да кажа, че отдадеността на хората е наистина страхотна” каза 33-годишният пилот, който миналия сезон кара няколко състезания за Заубер.

“Насладих се на тестовете миналата седмица и свикнах бързо с колата, което е много добре. Силно мотивиран съм и нямам търпение сезонът да започне” добави той.

“Последните 2 седмици бяха много трудни за нас. Трябваше да реагираме бързо и след като дадохме шанс на Ник останахме впечатлени от него на Херес. Той е бърз, опитен, силен в техническо отношение и със сигурност ще се справи както трябва” каза босът на Рено Ерик Булие.