Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс отрекоха да има нещо нередно с времената на Барикело на Херес

Уилямс отрекоха да има нещо нередно с времената на Барикело на Херес

52
0
Рубенс Барикело

Уилямс отрекоха спекулациите, според които колата на Рубенс Барикело на тестовете на Херес е била по-лека от допустимото и именно затова бразилецът е успял да оглави класирането през уикенда.

Времето на Барикело действително бе много добро и имаше солидна разлика от половин секунда между него и втория в подреждането – Михаел Шумахер, което накара един от другите отбори, чието има обаче все още не е известно, да предположи, че колата на Барикело не отговаря на правилата.

Според слуховете ветеранът е карал с изключително малко гориво, супермеки гуми и без система KERS, липсата на която пък е довела до намаляване на теглото на колата до под допустимите стойности. Целта на това е било вдигането на акциите на Уилямс, които ще бъдат пуснати на борсата съвсем скоро.

„Абсолютни безумици. Времето си е истинско. Всеки, който познава отбора ни, знае, че ние не караме с по-ниско тегло от позволеното. Единствената причина за резултата е това, че Рубенс кара с меки гуми и малко гориво.

Всички елементи на KERS обаче си бяха на мястото. Единственото, което направихме, е да прекъснем връзката от генератора до двигателя, защото имаше проблем с охлаждането„, обясни техническият директор на тима – Сам Майкъл, който също така посочи и че резултатът се е получил чак тогава, защото допреди това Уилямс са използвали само медиум-смесите на Пирели и са карали с повече гориво.