Напълно очаквано Люис Хамилтън остана много доволен, след като завърши втори в първото състезание за сезона във Формула 1.

“Определено това е страхотен резултат и всички можем да се гордеем от постигнатото. Само допреди седмица или две изобщо не смятахме, че ще бъдем близо до Топ 5, но момчетата свършиха страхотна работа, така че второто място е великолепно” заяви доволен той.

“Определено в началото на състезанието бях близо до Себастиан и успях да го настигна. Може би има какво да се желае по отношение на стратегията ни, но очаквам с нетърпение следващото състезание” добави Хамилтън.

Макларън Мерцедес определено показа сериозен прогрес и доста време британецът бе сравнително близо до Себастиан Фетел, докато в един момент не се откачи предната част на пода на автомобила му, но все пак той стигна до втората позиция.

“Разрушенията по долната част на колата са сериозни и така и не разбрах защо се получи така. Загубих част от притискането и единственото което ми оставаше бе да стигна спокойно до финала и взема колкото мога повече точки. Системата КЕРС също ми помогна да запазя позицията си, така че уикендът бе много добър за нас” изтъкна още Люис.